Bekende en Beroemde Homeopaten

Hieronder vindt u een lijst van de meest spraakmakende, bekende en invloedrijkste homeopaten van deze tijd. Ook zij die inmiddels overleden zijn, maar wiens gedachtegoed nog steeds een onuitwisbare indruk achter hebben gelaten in de huidige tijd zijn in dit overzicht opgenomen. Voor meer informatie over een bepaalde homeopaat klikt u op zijn of haar naam.

hahnemann-similiaSamuel Hahnemann
Hahnemann is de grondlegger van de homeopathie. In zijn eentje bouwde hij de homeopathie op vanaf de grond en uit tot een volwassen en complete geneeskunst die heden ten dage bijna 500 miljoen mensen wereldwijd aan zich bindt. Lees het enorm boeiende verhaal van Hahnemann’s leven en levenswerk.

james-tyler-kentJames Tyler Kent
Kent is na Hahnemann de grootste en meest belangrijke  uitbouwer van de klassieke homeopathie. Kent kwam voorts met nieuwe inzichten die heden ten dage nog breed gedragen worden. Hij was de eerste die een gedetailleerde materia medica, welke vandaag de dag nog wordt gebruikt, heeft geproduceerd. Kent bracht de homeopathie in Amerika tot een hoogtepunt en maakte dit land tot het centrum van de wereld der homeopathie.

george-vithoulkasGeorge Vithoulkas
Vithoulkas mag met recht, samen met Rajan Sankaran, de grootste en invloedrijkste homeopaat van deze tijd worden genoemd. Vithoulkas is voor een groot deel verantwoordelijk voor de enorme groei en renaissance van de homeopathie in de jaren ’80. Met zijn bevlogenheid en leiderschap heeft de homeopathie wereldwijd enorme sprongen gemaakt de laatste decennia. Tevens is hij er voor verantwoordelijk in Athene wellicht de beste opleiding voor homeopathie op te zetten. Zijn video-lessen worden door honderdduizenden homeopaten met enthousiasme en veel waardering bekeken. In Nederland is Vithoulkas een van de oorzaken van de groei van homeopathie.

dr_luc_de_schepperLuc de Schepper
De Schepper is een Belgisch homeopaat die ook een diploma als arts en acupuncturist er op na hield. De Schepper is internationaal befaamd, leefde en werkte overal. Hij behandelde meer dan 200.000 patiënten homeopathisch. Heden ten dage geeft hij seminars en trainingen over heel de wereld en helpt hij ontwikkelingslanden op verschillende manieren. Verder geeft hij les aan studenten aan zijn eigen opgerichte Renaissance Instituut voor Klassieke Homeopathie.

rajan_sankaranRajan Sankaran
Rajan Sankaran is een Indisch homeopaat en behoort samen met Vithoulkas tot de meest invloedrijke en grootste homeopaten ter wereld. Sankaran studeerde al op 21-jarige leeftijd af als homeopaat en staat nu bekend om zijn vele publicaties en lezingen die wereldwijd worden gewaardeerd. In Nederland is de invloed van Sankaran zeer groot.

jan-scholtenJan Scholten
Scholten is een van de grootste homeopaten op dit moment in Nederland. Hij praktiseert in Utrecht waar hij zijn eigen centrum van klassieke homeopathie heeft opgericht en runt. Scholten staat vooral bekend om zijn boek ‘Homeopathie en de Mineralen’, een boek met verregaande, wereldwijde invloed. Scholten publiceert daarin een mineralen systematiek met homeopathische thema’s, welke gebruikt kan worden in de dagelijkse praktijk van homeopaten om patiënten grondig te genezen.

farokh-masterFarokh Master
Farokh Master is evenals Sankaran een grootheid in de homeopathie uit India. Wereldwijd is hij minder bekend dan Sankaran, maar in India reikt zijn faam even ver. De twee vertonen overigens opvallend veel overeenkomsten. Beide zijn ze geboren in dezelfde stad en geven ze les aan hetzelfde college.

tinus-smitsTinus Smits
Smits is een Nederlands homeopaat. Hij had zijn praktijk in Eindhoven en heeft gewerkt in Nepal. Hij is de grondlegger van de CEASE therapie en Inspiring Homeopathy. Op 1 april 2010 (Witte Donderdag) is hij overleden.